"Зона небезпеки під охороною"

Олена ОСОБОВА
19 лютого 2016

 У Сватовому на Луганщині на території колишніх складів ракетно-артилерійського озброєння зараз небезпечно, бо там залишилося багато боєприпасів, які не розірвалися під час вибуху 29 жовтня минулого року. Поліцейські з власної ініціативи взяли територію під охорону, щоб не допустити туди проникнення місцевих жителів і «мисливців» за металом. Під наглядом перебувають пункти приймання металу, щоб туди не потрапили вибухонебезпечні предмети.

За повідомленням відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області, питання зачищення цієї території потребує негайного вирішення.

У Сватовому на території складів після вибухів ще залишилися небезпечні боєприпаси, які можуть розірватися. Фото надане відділом комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області

Як уже повідомляв «Урядовий кур’єр», понад три місяці тому поблизу Сватового вибухнули склади з боєприпасами, що спричинило руйнування кількох приватних будинків, численні пошкодження багатоповерхівок, соціальних об’єктів, шкіл. Довкола складу боєприпасів все було всіяно осколками і снарядами, які не розірвалися. Сотні саперів та військовослужбовців працювали над тим, щоб ліквідувати наслідки цієї катастрофи. Вони прочісували поля, дороги, околиці міста. Але зараз сніг розтанув, і постала тривожна картина: на території складів під уламками стирчать нерозірвані снаряди, міни та інші боєприпаси. А це неабияк загрожує життю та здоров’ю місцевого населення.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua