"Зростаємо на християнських цінностях"

Роман КИРЕЙ
24 липня 2015

У деяких навчальних закладах Черкащини, зокрема у школах Звенигородського району, в окремих закладах Черкас викладають «Основи християнської етики». Вивчення такого предмета, на думку багатьох освітян, — запорука виховання високоморальних свідомих громадян.

Викладання такого предмета, як зауважили учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції, що відбулася на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, — ціле мистецтво. До того ж нелегке. Ці специфічні уроки потребують неабияких зусиль у підготовці й викладанні. Адже вчитель повинен бути справедливим, делікатним і доброзичливим. Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко наголосила на актуальності вивчення основ християнської етики у школах та підкреслила, що дуже важливо підходити до викладання з любов’ю.

Представники шкіл поділилися досвідом. Декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський представив навчальні та методичні розробки академії стосовно впровадження та викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні. Серед основних принципів Василь Миколайович відзначив добровільність та залучення професійно підготовлених викладачів. «Людина завжди благословенна, коли своє життя будує на християнських цінностях», — підсумував декан.

Активну участь у підготовці фахівців з цього предмета на Черкащині бере обласний Інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, про що розповіла його ректор Наталія Чепурна.

Щоб учні мали змогу користуватися книжками на відповідну тематику, заступник директора Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Микола Плаксін розповів, як безоплатно надаватимуть комплекти християнської літератури у шкільні бібліотеки. Тож освітяни та представники духовенства висловили бажання і надалі співпрацювати, щоб запроваджувати духовно-моральне виховання і в інших загальноосвітніх навчальних закладах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua