"Звільнили горлівських бранців підземелля"

Павло КУЩ
2 лютого 2012

ВРЯТОВАНІ! Майже 12 годин провели під завалом четверо гірників шахти ім. Рум’янцева ДП «Артемвугілля» в Горлівці. В останній день січня о 9.30 стався раптовий обвал порід верхньої частини лави на горизонті 970—1090 метрів. У лаві в цей час працювали 11 шахтарів, семеро з них встигли вийти з небезпечної зони і піднялися на поверхню неушкодженими. Доля ще чотирьох гірників, які опинилися в кам’яному мішку, тривалий час була невідомою.

В рятувально-пошукових роботах взяли участь бійці п’яти відділень державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби та кращі відбійники шахти, які пробивалися до замурованих колег відразу з двох боків. Згодом на-гора пішла перша обнадійлива звістка: з бранцями підземелля вдалося встановити зв’язок. Потерпілі зуміли повідомити, що всі живі та без серйозних травм.

Роботи не припинялися, і ввечері всіх гірників вивели з аварійної лави на вентиляційний штрек, де їх оглянув лікар реанімаційно-протишокової групи. А згодом вони виїхали на-гора, в обійми рідних та близьких. У міській лікарні звільнених з-під завалу шахтарів ще раз оглянули медики міської лікарні, а потім відпустили додому.

За розпорядженням генерального директора ДП «Артемвугілля», четверо гірників, які півдоби перебували в кам’яному мішку, отримали по два дні відгулів. Заохочені також і всі гірничорятувальники та вибійники, які взяли участь у підземних пошуково-рятувальних роботах.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua