"Дієтологи назвали два простих продукти, здатних захистити від діабету"

3 березня 2019

Цибуля і часник корисні в якості профілактичних засобів проти цукрового діабету. Про це розповіли фахівці з харчування Сара Брюер і Джульєтта Келло в своїй книзі «Їжте краще, живіть довше».

Як розповіли експерти, цибуля і часник мають безліч корисних речовин, що сприяють збереженню здоров'я серця, захисту від раку, а також регулюють рівень цукру в крові.

Дієтологи провели експеримент, за умовами якого добровольці щодня вживали в їжу сто грам цибулі. В результаті стан людей стабілізувався.

Потім аналогічний експеримент провели на лабораторних мишах. Він показав такий же результат. Більше того, вживання гризунами цибулі та часнику знизило у них рівень холестерину.

«Наукова робота виявила, що витримка цибілі в 400 і 600 міліграмів на кілограм ваги, що давалася мишам, призвела до падіння рівня цукру в крові на 35 і 50% відповідно», – прийшли до висновку фахівці.

Експерти пов'язують це з тим, що цибуля, часник і цибуля-порей містять в своєму складі сірку. Саме цей хімічний елемент сприяє підтримці рівня цукру в крові в межах норми. Про дослідження повідомляє видання Daily Star.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua