"Медики назвали чинники, що підвищують артеріальний тиск"

21 лютого 2019

Так, однією із найпоширеніших причин підвищеного тиску є неправильний підхід до його вимірювання. За словами медиків, для отримання більш точних даних людина повинна деякий час посидіти в спокійному стані. Також перед вимірюванням тиску не можна пити напої, що містять кофеїн, і курити. 

Ліки, що відпускаються без рецепта: звичайні знеболюючі препарати, такі як напроксен і ібупрофен, можуть підвищувати кров'яний тиск. Наркотичні препарати з меншою ймовірністю підвищують кров'яний тиск. Люди з проблемами серця повинні обмежувати або уникати їх, особливо якщо вони не контролюють кров'яний тиск.

Алкоголь і кофеїн: надлишок будь-якого з них може підвищити кров'яний тиск. Медики радять обмежити вживання кави трьома чашками в день, а тим, у кого високий тиск, необхідно відмовитися від кави загалом.

Трави і харчові добавки: натуральні харчові добавки не обов'язково безпечні. Деякі з них можуть підвищувати кров'яний тиск. Інші продукти, взаємодіючи з ліками, і через це виходить негативний ефект. Будь-яка людина, що приймає антидепресанти, такі як інгібітори моноаміноксидази (MAOI), повинен уникати вживання сирів, ковбасних виробів, соєвих продуктів та інших, що містять тирамін.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua