"Медики назвали інфарктні професії"

30 сiчня 2019

Фахівці назвали сфери діяльності, працюючи в яких люди ризикують отримати інфаркт. Крім того, фахівці дали деякі рекомендації для тих, хто знаходиться в групі ризику.

Незважаючи на те, що серцево-судинні захворювання є однією із головних причин смертності на Землі, є деякі сфери діяльності, які особливо небезпечні для життя. До таких ризикованих професій відносяться льотчики, лікарі та водіяї автобусів. Медики впевнені, що представники цих професій відчувають нервове напруження щоденно. Уся справа у високому рівні відповідальності. Це природно позначається на роботі серцево-судинної системи.

Крім того, експерти вважають, що в групі ризику знаходяться і люди творчих професій. Цікаво, що, за словами лікарів, на виникнення загрози інфаркту впливає не сама робота, а ставлення до неї. Це обумовлено саме особистісними особливостями кожної конкретної людини.

Щоб зменшити ризик появи серцево-судинних хвороб, фахівці радять дотримуватися здорового харчування, підтримувати спортивну форму і уникати шкідливих звичок. Крім цього, медики радять спокійніше ставитися до всього, що відбувається на роботі, намагаючись абстрагуватися від цього під час відпочинку.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua