"Медики назвали перші симптоми хвороби нирок"

14 березня 2019

Вага нирок не перевищує 300 грамів, але це не заважає їм працювати на рівні найпотужніших генераторів. За добу, цей маленький орган здатний проганяти через себе 200 літрів крові, в процесі забираючи з неї всі шкідливі домішки.

Але часто трапляються випадки, коли в роботі нирок з’являються порушення, які негативно впливають на загальний стан здоров'я, а іноді призводять до летального результату. Для того, щоб уникнути цього, медики проаналізували і склали список головних ознак, які можуть сигналізувати про недугу, адже набагато краще своєчасно визначити патологію.

По-перше, про патологію нирок може свідчити постійне відчуття втоми і анемія. Експерти пов'язують такий стан з виробленням гормону еритропоетину, який бере участь у створенні червоних тілець, які постачають кисень до клітин.

По-друге – порушення сечовивідного процесу і зміна самої сечі. Часті або ж навпаки рідкісні відвідини туалету, а також характерний їдкий запах і яскраво-жовтий колір, в крайніх випадках з домішкою крові, є причинами термінового звернення до медичного закладу.

По-третє – це поява набряклості в усьому тілі, а особливо на обличчі і руках. Ці показники свідчать про те, що нирки не справляються з регулюванням рівня рідини в організмі і не виводять «залишки», що загрожують затримкою води в організмі.

Люди, які страждають від проблем з нирками, частіше за інших скаржаться на біль в спині або задній частині тулуба, найбільш близькою до розташування парного органу. Якщо ж у людини виникають болі в попереку і паху, то це може сигналізувати про камені в одному з органів.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua