Дослідники розповіли, що необхідно робити, щоб пам'ять стала кращою. Виявляється на неї впливає манера харчування людини. Щоб поліпшити пам'ять потрібно харчуватися дрібно і як можна частіше вживати ягоди, овочі та фрукти.
До таких висновків вчені прийшли після 20-річного дослідження. Участь у ньому взяло понад 27 тисяч чоловіків, середній вік яких наближався до 50 років. Усі ці роки люди фіксували, що, в якій кількості і скільки разів на день вони їдять.
У віці 70 років, коли експеримент завершився, люди, які брали участь в експерименті, пройшли тестування на мислення, логіку і пам'ять. Тут-то і з'ясувалося, що практикуючі часте, але дробове харчування, демонстрували показники набагато вищі за середньостатистичні. А ті, хто щоденно їли червоні і помаранчеві овочі або ягоди на 34% рідше страждали від проблем із мисленням. Крім того проблем з мислення було менше і у тих, хто часто пив апельсиновий сік – на 47%.
Вчені додають, що крім іншого, дробове харчування протидіє розвитку старечого недоумства.
Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»