"Переселенці із тимчасово окупованих територій Донеччини отримали тимчасове житло"

25 квiтня 2018

Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

На сесії міської ради Покровська на Донеччині вручили ключі від квартир семи родинам внутрішньо переміщених осіб, які потребують житла. Як вже повідомляла газета «Урядовий кур’єр», ще в березні Покровський центр надання адміністративних послуг почав приймати заяви від людей, які виїхали з тимчасово окупованої території Донеччини, і є претендентами на отримання тимчасового житла.

Зважаючи на чималу кількість внутрішньо переміщених осіб, потенційних новоселів на своєрідному конкурсі анкет і документів вибирали з урахуваннях соціального статусу та матеріального стану сімей, наявністю дітей-інвалідів, сімей з дітьми під опікою тощо. Ці квартири надано у тимчасове користування на термін від 1 року з правом подовження строку до 3 років за умови, що люди досі не змогли позбутися статусу переселенців і не отримали повноцінного житла. Певна річ, згадане житло не підлягає приватизації, продажу, обміну, заставі чи даруванню, забороняється й вселення сюди інших осіб.

Сім квартири були придбані на кошти, виділені із міського бюджету Покровська та Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua