"Полтавська обласна лікарня переходить на євростандарт"

23 липня 2018

Олександр ДАНИЛЕЦЬ,
«Урядовий кур’єр»

У Полтаві відкрили відреконструйоване за 30 мільйонів гривень нейрохірургічне відділення обласної лікарні, яке капітально не ремонтувалося із 70-х років минулого століття. Реконструкцію зробили менш, ніж за рік. Площа оновленого відділення більше 700 квадратних метрів. Там розташовані 10 звичайних палат, а також 2 тримісні палати інтенсивної терапії.

«Тепер ми маємо ідеальну атмосферу для роботи лікарів та іншого медичного персоналу, який працює цілодобово», –повідомив головний лікар Григорій Оксак. – Під час реконструкції медперсонал не знижував темпи лікування, пацієнтів приймали у звичному режимі. Було важко, але ми отримали якісний ремонт із сучасними технологіями».

У ході реконструкції будівельники перепланували приміщення, замінили мережі водопостачання та каналізації, електричні мережі, віконні та дверні блоки. Змонтували витяжну вентиляційну систему з можливістю підігріву та охолодження. Крім цього, для відділення придбали апарат штучної вентиляції легенів і систему моніторингу стану пацієнтів. Вона має центральну станцію, що дозволяє спостерігати за частотою дихання, сердечним ритмом, тиском. У відділенні створили умови для людей з інвалідністю, встановили ортопедичні ліжка та антипролежневі матраци.

«Я відчуваю гордість за те, що зроблено у цьому відділенні. Головним моментом стала консолідована робота обласної влади. На прикладі цього відділення ми бачимо наскільки ефективно працюють кошти із бюджету. Технічно воно відповідає усім світовим вимогам, які діють зараз, – прокоментував голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

Незабаром у обласній лікарні відремонтують іще кілька відділень. Почати планують із хірургічного, яке нині в найгіршому стані.

 

 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua