"У стресових ситуаціях потрібно їсти солодощі – вчені"

28 лютого 2019

Німецькі вчені прийшли до висновку, що при стресі людині необхідно вживати солодкі продукти. Якщо цього не зробити, мозок сам знайде глюкозу в коморі організму, що призведе до її дефіциту в процесі обміну речовин. Це пов'язано з тим, що в тривожних ситуаціях мозку потрібно збільшувати енергетичні витрати майже на 12%. Відповідно, їх потрібно компенсувати.

Цю інформацію опублікували в науковому звіті фахівці з Університету Любека.

Доповідь німецьких вчених буде особливо корисною для людей, що стежать за зайвою вагою. У стресовій ситуації, спеціальне ядро аркуатус зупиняє переробку глюкози в будь-яких ділянках організму, крім головного мозку. Через це людина з'їдає більше їжі, що містить вуглеводи. Якщо мозку не буде вистачати глюкози, він почне отримувати її з жирових і м'язових клітин. При збільшенні гормону стресу, у людини зростає ризик інсульту або депресії. Щоб заспокоїти свій головний орган, вчені рекомендують вживати швидкі вуглеводи при стресах або при великій розумовій роботі.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua