"Вчені розповіли, як проявляється легка форма коронавірусу SARS-CoV-2"

21 березня 2020

Вчені, які вже аналізують статистику і роблять прогнози, кажуть про те, що 80 відсотків людей у світі, можливо будуть заражені новим коронавірусом SARS-CoV-2, і перехворіють ним у легкій формі. Медики вирішили розповісти, як відрізнити симптоми коронавірусу від інших простудних захворювань і зрозуміти, чим ви насправді захворіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу: які продукти слід вживати

Захворювання COVID-19 в легкій формі

У пацієнта буде невисока температура, може з’явитися головний біль, хворий відчуватиме слабкість і втому, у горлі можуть з'явитися невеликі хворобливі відчуття, слабкий сухий кашель, озноб, ломота у м'язах, сухість у роті. Нежить проявляється дуже рідко, кажуть медики.

Як не переплутати коронавірус SARS-CoV-2 з ГРВІ та застудою

При цих захворюваннях, на відміну від коронавірусної інфекції COVID-19, у пацієнта з'являється мокрий кашель, і майже завжди хворі скаржаться на закладеність носа і нежить. Але є і схожі симптоми – це невисока температура і головний біль (також помірний).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали інші симптоми зараження коронавірусом

Як не переплутати коронавірус з грипом

Новий тип коронавірусу SARS-CoV-2 і грип мають досить багато схожих симптомів: обидва призводять до респіраторного захворювання з широким спектром варіантів: від безсимптомного або легкого стану у хворого до важкого стану і навіть летального результату. Але під час захворювання на грип у людини немає задишки або інших подібних проблем з диханням, а температура майже завжди висока – це явний симптом грипу, на відміну від коронавірусу.

Як раніше повідомляв "Урядовий кур'єр", лікарі назвали групу крові, власники якої частіше заражаються коронавірусом.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua