"Вчені визначили вплив яєць на серце"

24 сiчня 2019

Британські та китайські вчені визначили, як впливають яйця на роботу людського серця. Цей продукт добре захищає від інсульту. Результати дослідження вчені опублікували у виданні Heart.

Однією з найчастіших причин смертності в усьому світі є захворювання, пов'язані з проблемами серцево-судинної системи. Однак вчені визначили, який продукт зможе допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Фахівці вважають, що регулярне вживання в їжу яєць зможе стати ефективним способом в боротьбі із запобіганням інсульту. Також курячі яйця позитивно вплинуть на загальну роботу серця.

Щоб отримати ефект, необхідно з'їдати щодня всього одне яйце. У цьому випадку робота серця буде більш стабільною.

Цей факт довели вчені з Пекіна. Вони вивчили дані масштабного опитування серед жителів Китаю. В результаті було відібрано 420 тисяч чоловік, за якими спостерігали 9 років. У всіх учасників дослідження не було зафіксовано на момент початку експерименту будь-яких проблем з серцем, а також ні в кого з них не було раку або діабету.

Вчені пояснюють такий ефект яєць на роботу серця тим, що в продукті є велика кількість добре засвоюваного білка, а також вітаміни та біоактивні речовини.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua