"ВООЗ розпочала тестування чотирьох найперспективніших ліків від коронавірусу"

24 березня 2020

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) повідомляє про початок програми Solidarity, яка допоможе визначити ефективність чотирьох найперспективніших препаратів для лікування коронавірусної інфекції COVID-19. Йдеться про глобальне дослідження, яке об'єднає дані про хворих пацієнтів з більшості країн світу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з Франції заявили про ефективність комбінованого препарату від коронавірусу

Наразі лише 15% пацієнтів з коронавірусною інфекцією вимагають негайної медичної допомоги у зв'язку з розвитком гострих захворювань дихальної системи. Якщо створювати ліки від COVID-19 з нуля, то для цього мажна потратити роки, тому лікарі хочуть використовувати для лікування вже існуючі медпрепарати. Зокрема – ліки, які показали ефективність під час спалахів близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) і важкого гострого респіраторного синдрому (SARS).

Експерти ВООЗ вибрали чотири найперспективніші лікарські засоби – експериментальний антивірусний засіб ремдесівір, препарати від малярії хлорохін і гідроксихлорохіл, комбінацію з двох ліків для пацієнтів з ВІЛ – лопінавіру та ритонавіру, і таку ж комбінацію, але в поєднанні з інтерфероном-бета. Пацієнти з COVID-19 зможуть добровільно взяти участь у програмі Solidarity і протестувати на собі один з перспективних ліків від коронавірусної інфекції, щоб допомогти світовій медицині швидше подолати пандемію, яка загрожує захворюваності величезної кількості людей.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua