Вчені, які вже аналізують статистику і роблять прогнози, кажуть про те, що 80 відсотків людей у світі, можливо будуть заражені новим коронавірусом SARS-CoV-2, і перехворіють ним у легкій формі. Медики вирішили розповісти, як відрізнити симптоми коронавірусу від інших простудних захворювань і зрозуміти, чим ви насправді захворіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу: які продукти слід вживати

Захворювання COVID-19 в легкій формі

У пацієнта буде невисока температура, може з’явитися головний біль, хворий відчуватиме слабкість і втому, у горлі можуть з'явитися невеликі хворобливі відчуття, слабкий сухий кашель, озноб, ломота у м'язах, сухість у роті. Нежить проявляється дуже рідко, кажуть медики.

Як не переплутати коронавірус SARS-CoV-2 з ГРВІ та застудою

При цих захворюваннях, на відміну від коронавірусної інфекції COVID-19, у пацієнта з'являється мокрий кашель, і майже завжди хворі скаржаться на закладеність носа і нежить. Але є і схожі симптоми – це невисока температура і головний біль (також помірний).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали інші симптоми зараження коронавірусом

Як не переплутати коронавірус з грипом

Новий тип коронавірусу SARS-CoV-2 і грип мають досить багато схожих симптомів: обидва призводять до респіраторного захворювання з широким спектром варіантів: від безсимптомного або легкого стану у хворого до важкого стану і навіть летального результату. Але під час захворювання на грип у людини немає задишки або інших подібних проблем з диханням, а температура майже завжди висока – це явний симптом грипу, на відміну від коронавірусу.

Як раніше повідомляв "Урядовий кур'єр", лікарі назвали групу крові, власники якої частіше заражаються коронавірусом.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»