Директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан заявив, що на розробку і випробування вакцини від нового коронавірусу потрібно не менше року.

За його словами, потрібно підтвердити, що препарати ефективні і нешкідливі, після чого забезпечити їх достатнє виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертвами пандемії COVID-19 найчастіше стають чоловіки

Райан підкреслив, що потрібно дотримуватися обережності, щоб вакцина була абсолютно безпечною і не могла кому-небудь нашкодити, оскільки її будуть використовувати мільярди людей.

Слід бути реалістами і визнати, що нам знадобиться щонайменше рік, але це аж ніяк не означає, що до цього часу нічого не можна буде зробити, – заявив Райан в ефірі BBC.

Раніше ВООЗ повідомила, що в світі розробляється близько 20 вакцин від коронавируса. Почалися випробування препарату, створеного в США, також на наступному тижні будуть проводитися випробування ще декількох препаратів на основі нуклеїнових кислот.

«Урядовий кур’єр» уже повідомляв, що Національна лабораторія Міністерства енергетики США розпочала використовувати суперкомп'ютер Summit для виявлення лікарських сполук, які допоможуть протистояти коронавірусу. За два дні роботи суперкомп'ютер виявив 77 маломолекулярних лікарських сполук, які можуть боротися з COVID-19.

У світі кількість хворих на коронавірусну інфекцію на 23 березня становить 310 882 особи, вилікувалися більше 95 тисяч, померли 13 173 особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як проявляється легка форма коронавірусу SARS-CoV-2

 Як уже повідомляв "Урядовий кур'єр", французькі вчені розповіли про високу ефективність препарату від коронавірусної інфекції, заснованого на засобі для терапії від малярії і антибіотику азитроміцині.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для "Урядового кур’єра"