КОНТРАБАНДА

Транзитом через Білорусь мали потрапити у Литву майже півмільйона пачок сигарет. Але не так склалося, як гадалося організаторам афери: на заваді масштабній оборудці стали захисники економічних інтересів держави.

— У пункті контролю «Сарни» відділу прикордонної служби «Дубровиця» вони з допомогою спеціальних щупів під вантажем паливних пелетів із гранульованої соняшникової лузги виявили тисячу ящиків з «колумбовим зіллям». Воно мало переміститися через державний кордон без сплати відповідних митних платежів, — повідомив «Урядовому кур’єру» прес-секретар Луцького прикордонного загону Олег Личковський. – У ящиках нарахували майже півмільйона пачок сигарет «REGAL» без марок акцизного збору, вироблених згідно з маркуванням… у Великобританії. Чи є вони контрафактними, нині мають визначити експерти.

До проведення поглибленого огляду вагона охоронців кордону підштовхнула згадка про те, що в такий спосіб контрабандисти вже неодноразово намагалися переміщувати незадекларовані товари. У 2009-му на цій же ділянці, наприклад, виявили дві великі партії «тютюнової» контрабанди — в одній було понад шістдесят тисяч пачок сигарет «Super King», в іншій — понад сто сорок тисяч пачок «L&M».

Вартість виявленої «тютюнової» контрабанди є рекордною і, за попередньою оцінкою, становить приблизно 4 мільйони гривень.