МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», який розташований на Полтавщині, планує інвестувати понад 7 мільярдів білоруських рублів (майже 1,5 мільйона доларів США) у статутний капітал ЗАТ «Гомельський вагонобудівний завод», яке буде створено на базі майнового комплексу РУП «Гомельський вагоноремонтний завод ім. М. І. Калініна». В результаті частина українського підприємства в ЗАТ становитиме майже 15 відсотків.

«Внеском білоруської сторони у статутний капітал майбутнього товариства буде майно РУП «Гомельський вагоноремонтний завод ім. М. І. Калініна» на суму понад 40 мільярдів білоруських рублів. Таким чином частина білоруської сторони в статутному капіталі нової компанії становитиме майже 85 відсотків. Вона буде передана в управління держоб’єднання «Білоруська залізниця», — говорить голова наглядової ради, президент ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько.

У цілому, за його інформацією, статутний капітал ЗАТ сформують в обсязі 47,695 млрд білоруських рублів. Створення нового підприємства планується завершити вже до кінця цього року.

Податківці Полтавщини наразі називають Крюківський вагонозавод одним із головних годувальників області. Як повідомила начальник управління економічного аналізу ДПА в Полтавській області Олена Слончак, за результатами роботи в першому півріччі це підприємство поповнило державну скарбницю майже на 200 мільйонів гривень.