НАЦІОНАЛЬНИЙ ІНТЕРЕС

Розбудова потужного військового  та цивільного флоту віднині є пріоритетом влади

Президент Віктор Янукович з нагоди Дня морського та річкового флоту України, який відзначався 3 липня, вручив державні нагороди працівникам цієї сфери. «Народ України віддає належне професіоналізму, мужності і героїзму військових моряків. Щиро дякую за щоденну наполегливу працю та вірність славним традиціям, — сказав глава держави. — Сердечно вітаю кожного, для кого цей день є втіленням доблесті та честі, вірності морським традиціям, відданості Батьківщині».

Глава держави зазначив, що історія українського флоту, увібравши в собі звитягу багатьох поколінь оборонців рідної землі, стала прикладом для наслідування нинішнім захисникам морських рубежів Вітчизни. «З гордістю відзначаю, що Військово-Морські сили надійно захищають національні інтереси держави на морі, забезпечують її міжнародний авторитет», — підкреслив він.

Говорячи про розбудову сучасного й потужного військового та цивільного флоту, Президент наголосив: його розвиток є пріоритетом діяльності всіх гілок влади, бо Україна має стати великою морською державою, аби адекватно реагувати на загрози та виклики сучасності. Важливою подією у відновленні національного суднобудування стало закладення на Чорноморському суднобудівному заводі першого багатоцільового корвета «Володимир Великий». «Воно практично засвідчило реалізацію державних завдань щодо модернізації та оновлення корабельного складу флоту. Переконаний, що морські комунікації, портова інфраструктура стануть потужним фактором відродження національної економіки», — наголосив Президент.

Віктор Янукович побажав усім військовим та цивільним морякам, їхнім родинам доброго здоров’я, щастя та добробуту, злагоди, нових успіхів у службі в ім’я процвітання держави. «Честь і слава українським морякам! Чистих вам фарватерів та сім футів під кілем!» — передає слова Президента його прес-служба.