РЕЛІГІЯ. У Спасо-Преображенському кафедральному соборі, що у місті  Біла Церква 12-14 жовтня 2012 року перебуватиме святиня, Плащаниця Пресвятої Богородиці.  Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк під час  зустрічі з міським головою Білої Церкви Василем Савчуком та архієпископом Білоцерківської і Богуславської Августином, повідомили УНН у прес-службі Київської ОДА.

«Сьогодні ми зустрілися, щоб обговорити організаційні питання щодо перебування святої плащаниці у місті, адже люди цілодобово матимуть доступ до святині, – зазначив Присяжнюк. – Головна наша мета – створити  нормальні умови для усіх прихожан, які приїдуть до міста».

Перебуваючи на Білоцерківщині, голова Київської ОДА мав змогу прикластися  до мощей велекомучиника Георгія Побідоносця, рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини, преподобної Єфросинії Полоцької та інших святинь.

Нагадаємо, що 19 вересня, на прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ, Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула до України.

Зустріч Плащаниці на Київщині попередньо запланована на 12 жовтня о 15:00 біля Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Біла Церква. Проводи – 14 жовтня, вранці, о 7:00.