ЗІ СВЯТОМ! 27 березня 2006 Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію, в якій проголосила 17 травня Всесвітнім днем електрозв'язку та інформаційного суспільства. Цей день - професійне свято всіх програмістів, системних адміністраторів, інтернет-провайдерів, веб-дизайнерів, редакторів інтернет-видань і загалом всіх людей, зайнятих у сфері інформаційних технологій.

Значення інформатики, області людської діяльності, пов'язаної з процесами перетворення інформації за допомогою комп'ютерів і інших засобів обчислювальної техніки, переоцінити важко. Вона надає людству неймовірну розкіш: головними багатствами стають інформація і знання, відкриваються небачені можливості самоосвіти.

До 2006 року цей День святкувався як Міжнародний день електрозв'язку або Всесвітній день телекомунікацій. Це свято відзначалося з 1969 року за рішенням сесії Адміністративної ради Міжнародного союзу електрозв'язку.

Дата обрана в зв'язку з тим, що 17 травня 1865 року, після двох з половиною місяців важких переговорів, в Парижі було підписано першу міжнародну Телеграфну Угода, і було засновано Міжнародний Телеграфний Союз, з 1932 року - Міжнародний Союз Електрозв'язку.

УНН