НОВИНКА ВІД APPLE. Учора після довгих місяців чуток і очікувань компанія Apple представила світу довгоочікувану новинку iPhone 5 разом з оновленою версією операційної системи iOS 6. Мережа Цитрус опублікувала ціни на iPhone 5 в Україні та озвучила дату продажів офіційно ввезених і сертифікованих пристроїв.

Продажі в Україні офіційно ввезеного і сертифікованого iPhone 5 розпочнуться з 31 жовтня за ціною від 7999 гривень. У середині жовтня смартфони пройдуть сертифікацію в Укрчастотнагляді, щоб IMEI пристроїв, які продаватимуться, офіційно внесли до «білого» списку. З огляду на підвищений попит першими зможуть купити смартфон ті, хто оформив попереднє замовлення на сайті www.citrus.ua/newiphone.

«Сьогодні iPhone є настільки культовим і популярним смартфоном, що навіть до його презентації вже було зібрано понад 2000 попередніх замовлень на цей гаджет», - повідомив Віктор Шолошенко, директор з маркетингу мережі Цитрус. Найбільше попередніх замовлень припадає на Київ, Одесу, Донецьк і Дніпропетровськ. З урахуванням величезного ажіотажу можна прогнозувати, що iPhone 5 стане найуспішнішим смартфоном 2012 року».

Уже зараз видно, що сертифіковані "білі" iPhone будуть значно дешевші за своїх «сірих» родичів, які ввозять в Україну нелегально. За попередніми даними, вартість «айфонів-нелегалів» може коливатися від 12 000 до 15 000 гривень.