НАГОРОДА. Прикарпатець Василь Поліченко — учасник війни в Афганістані, нагороджений медаллю «За бойові заслуги». Три роки тому чоловік випадково дізнався, що у далекому 1988-му був удостоєний ще однієї нагороди — медалі «За відвагу». Тоді й звернувся до обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. Бойові побратими відправили відомості про нагородженого у Міністерство оборони й Адміністрацію Президента України. 

А днями Василь Поліченко таки отримав заслужену нагороду. Щоб вручити її, на Івано-Франківщину приїхав представник Генерального консульства Росії у Львові Вадим Басинський. «З певних причин не всі учасники війни в Афганістані отримали нагороди вчасно, — пояснив консул-радник. — Ми ведемо пошуки таких людей. І завжди приємно, коли нагорода знаходить свого героя».

За інформацією, оприлюдненою службами Російської Федерації,  заслужені нагороди і дотепер не отримали 2400 учасників бойових дій в Афганістані. «У списках є інформація і про 15 прикарпатців. Один із них, на жаль, уже помер», — розповідає голова Івано-Франківської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Купчій і обіцяє допомогти всім, хто знайде своє прізвище в таких списках.