ПРОМИСЛОВІСТЬ. Робітничий колектив Сумського НВО імені Фрунзе достроково відвантажує газоперекачувальні агрегати для оснащення другої черги Юрхарівського нафтогазоконденсатного промислу, розташованого за північним Полярним колом. Устаткування виготовлене на замовлення дочірньої компанії російської корпорації.

Як повідомляє прес-служба підприємства, відповідно до контракту сумські фахівці спроектували і виготовили 4 ГПА одиничною потужністю 25 МВт, у яких застосовані відцентрові компресори з торцевими газодинамічними ущільненнями. Для зручності під час подальшої експлуатації обладнання сконструйовано в індивідуальних укриттях.

За словами провідного менеджера управління продажів об’єднання Сергія Утенка, це не перше замовлення, яке виконують машинобудівники для Юрхарівського родовища. Протягом минулого і нинішнього років виготовлено і відвантажено 3 комплекти ГПА та 13 блоків фільтрів-сепараторів. Сумчани також виконали пусконалагоджувальні роботи.

 Водночас в об’єднанні відвантажують 2 газоперекачувальних агрегати, що будуть застосовані під час реконструкції компресорної станції «Мікунь» у Республіці Комі. У комплектах передбачені утилізатори, завдяки яким попутне тепло використовуватимуть для обігрівання тамтешніх соціальних об’єктів.