ПАРТНЕРСТВО

Транспортування каспійського  та середньоазійського газу територією Грузії  зміцнить енергетичну незалежність України

Наші країни мають усі можливості для нарощування торговельно-економічної співпраці в найближчій перспективі. Таку думку віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко висловив у ході сьомого засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.

«Реалізація спільних проектів, зокрема в енергетичній галузі, піде на користь економікам країн. Ми маємо дуже цікавий проект транспортування каспійського, а в перспективі і середньоазійського газу через територію Грузії. Його реалізація дасть змогу значно посилити енергетичну незалежність України. Великий потенціал для співробітництва є також у транзитній сфері, сільському господарстві, транспортній галузі», — зазначив урядовець.

Він підкреслив, що Україна залишається одним із найбільших зовнішньоторговельних партнерів Грузії, і обсяги взаємної торгівлі динамічно зростають. Серед перспективних напрямів співробітництва названо нарощування обсягів взаємного інвестування, чому сприяють зусилля українського уряду, спрямовані на створення сприятливого інвестиційного клімату.

«Ця робота вже триває, ми не лише зменшили кількість податків та ставки за ними, а й радикально скорочуємо перелік ліцензій та інших дозвільних документів для бізнесу. Поліпшення інвестиційного клімату є стратегічним завданням нашого уряду», — цитує слова Сергія Тігіпка прес-служба віце-прем’єр-міністра — міністра соціальної політики.

За результатами зустрічі Сергій Тігіпко та віце-прем’єр-міністр Грузії, Державний міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Георгі Барамідзе підписали протокол Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва.

А вчора в Києві відбувся Міжнародний  бізнес-форум «Україна—Грузія», організований «Реформаторським клубом» та Посольством Грузії в Україні.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»