ЩО ЇСТИ І ПИТИ НЕ СЛІД. Масштабне дослідження американських учених виявило, що вживання в їжу деяких продуктів харчування викликає втому і безсилля.

Про це повідомляє портал ПРОФІ-НЬЮС.

У топ-список «стомлюючих» продуктів потрапили, в першу чергу, спиртні напої. Вони викликають сонливість, але не дають організму як слід відпочити.

Солодощі також діють стомлююче через підвищення рівня глюкози у крові. Спочатку вона викликає прилив енергії, а потім швидке спустошення. З тієї ж причини шкідливі і борошняні вироби, у тому числі макарони.

М'ясо індички знижує працездатність людини через білки, які мають релаксуючий ефект. Смажена їжа віднімає в організму багато сил на перетравлення і дратівливо впливає на травний тракт.

Також варто нагадати, що дуже шкідливо їсти на ніч. Через те, що організм, замість того, щоб відпочивати, займається травленням, людина прокидається розбитою і втомленою.

А які ж продукти допомагають від втоми? Згадайте Бэрримора, який завжди годував свого господаря сера Баскервіля вівсянкою. Вона містить живильні речовини, що підвищують рівень енергії.

Горіхи та насіння також сприяють підвищенню настрою та бадьорості.

Нежирний йогурт допомагає впоратися з утомою, підвищуючи рівень триптофану в організмі, завдяки чому виробляється серотонін.

Побороти відчуття безсилля та втоми дозволяють продукти, що заповнюють дефіцит заліза. Це, наприклад, шпинат, яблука, буряк, гречана крупа, квасоля.

ICTV