ВРЕГУЛЮВАННЯ. Реакція Антимонопольного комітету (АМКУ) на підвищення з 12 листопада цін у Києві на батон нарізний, київський і хліб український столичний подовий (на 9,7 і 17% відповідно) не забарилася. 14 листопада він рекомендував ПАТ «Київхліб» знизити їх до економічно обгрунтованого рівня. 

«Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендувало ПАТ «Київхліб» привести ціни на хліб до рівня, який був би можливий за умов існування значної конкуренції на ринку. Це стосується вартості хліба український столичний подовий 0,95 кг та батона київський нарізний 0,5 кг», –– йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

На думку АМКУ, товариство завищило кількість борошна і вартість іншої сировини на виробництво хліба і це призвело до необгрунтованого збільшення його собівартості й оптово-відпускних цін. На розгляд рекомендації «Київхліб» має 10 днів. Нагадаємо, раніше КМДА попереджувала монополіста, що звернеться в АМКУ і Генпрокуратуру, щоб перевірити законність самовільного і безпідставного підвищення цін на хліб. Також київська влада заявила про створення власного резерву борошна, щоб не залежати від «Київхліба» і випікати продукт на інших підприємствах.