ЄВРОЦІКАВИНКИ. Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що збірна вийде у фінал Євро-2012. У цьому випадку вона може приїхати до Києва на вирішальний матч, який відбудеться 1 липня. Про це канцлер сказала, вітаючи футболістів національної команди з перемогою над греками у чвертьфіналі, повідомляє «Німецька хвиля». 

Підтримку канцлера німці відчули у Гданську

— Меркель привітала нас і, звичайно, сподівається, що ми і надалі будемо мати успіх, оскільки тоді вона приїхала б і на фінал, — розповів журналістам менеджер німецької збірної Олівер Біргофф.

При цьому канцлер висловила жаль, що не зможе бути присутньою на півфінальному матчі чемпіонату за участю Німеччини у Варшаві, оскільки братиме участь у засіданні Європейської ради.

У той же час, німецькі експерти впевнені, що у Бундестім непогані шанси на вихід у фінал Євро-2012. На їхню думку, у боротьбі за золото найбільшою загрозою для збірної ФРН є іспанці.

А газета DerTagesspiegel повідомляє, що за вихід у півфінал Євро-2012 кожний гравець німецької збірної отримав премію у розмірі 100 тисяч євро. За перемогу у фіналі чемпіонату гонорар становитиме 300 тисяч євро для кожного гравця, а за друге місце — 150 тисяч.