ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Україна шукатиме прийнятну модель взаємодії з Митним союзом після підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це під час «круглого столу» в Укрінформі заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Йдеться не про те, що ми маємо вступити в ЄС завтра. До цього не готові ні Україна, ні ЄС. Але ми маємо отримати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі, яка стане якорем, котрий закріпить нас із Європою. Безумовно, Україна буде зобов’язана шукати прийнятну модель взаємодії і з Митним союзом», — сказав він.

Фахівець також розкритикував деяких представників опозиції, які закликають ЄС не підписувати Угоду про асоціацію з Україною, повідомляє УНІАН. Позиція деяких представників так званих демократичних сил, яка зводиться до того, щоб суто з внутрішніх претензій до чинної влади переконувати Брюссель, Лондон, Париж не підписувати Угоду про асоціацію, грає на руку зовсім іншим силам, вважає Олег Волошин.

«Вони можуть розповідати, яка погана ця влада, але якщо в нас є спільний інтерес, то мають бути й спільні дії», — резюмував він.