АВІАСАЛОН. Високотехнологічні авіаційна та космічна галузі – це обличчя держави. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський під час участі у відкритті 8-го Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт XXI», яке відбулось 27 вересня 2012 року у смт Гостомель.

За словами Валерія Хорошковського, авіаційна та космічна галузі концентрують у собі передові досягнення науки і техніки і по праву займають провідне місце у вітчизняній економіці. «Україну вважають однією з дев’яти держав світу, яка має повний цикл виробництва військово-транспортних, транспортних та пасажирських літаків. Немає сумніву, що реалізація науково-технічного потенціалу високотехнологічних галузей є обов’язковою умовою сталого розвитку нашої держави», - зазначив він.

Виступаючи із вітальним словом, перший віце-прем’єр-міністр України також наголосив, що проведення 8-го Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт XXI» відбувається за підтримки уряду України, а кількість учасників за період проведення салонів зросла з 63 підприємств з 8 держав у 1999 році до 304 учасників з 35 держав світу у 2012 році.

«Салон – це демонстрація потенціалу і можливостей національних авіаційної, оборонної та ракетно-космічної галузей України та держав-учасниць міжнародної виробничої кооперації, демонстрація досягнень вчених, конструкторів, виробників, зміцнення ділових зв’язків, укладання угод і контрактів», - наголосив перший віце-прем’єр-міністр України.

Прес-служба першого віце-прем'єр-міністра