КОНТАКТИ. Австрійці мають намір розширити співпрацю з Черкасами у цілій низці галузей. Про це на зустрічі у міськвиконкомі розповіли представники торгової місії Посольства Австрії в Україні. Зі своїми українськими колегами вони, зокрема, обговорили питання проведення у квітні нинішнього року економічної місії «Сільське господарство в Черкасах». Як зауважив торговий радник Посольства Австрії в Україні Грегор Постль, австрійські компанії, які займаються виробництвом техніки, рослинництвом, тваринництвом, агрономією, агросервісом, хотіли б ближче ознайомитися з потенціалом регіону і налагодити потрібні зв’язки.

Черкащани ж зі свого боку зацікавлені в тому, щоб іноземці відкривали тут підприємства з переробки сільськогосподарської продукції.

— Ми вже співпрацюємо з потужною мексиканською компанією «Альтера Ацтека Милинг Україна», яка займається переробкою кукурудзи, і хочемо продовжувати таку практику, — підтвердив міський голова Сергій Одарич. — Завдяки розташуванню міста на Кременчуцькому водосховищі ми можемо забезпечити транспортування вантажів водою, що значно здешевлює перевезення.

Черкащани запропонували представникам посольства також співпрацю в галузі енергозбереження, адже зараз місто зосереджене на реновації будівель і переведенні виробництва тепла з газу на альтернативні джерела енергії. Та й партнерство в транспортній галузі, переробці сміття, будівництві житла було б корисним .