БЕЗПЕКА. На Волині правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні автомобілів.

Житель міста Ковель, який раніше вже мав проблеми із законом, організував стійку групу «фахівців», що хотіли працювати мало, а отримувати — багато. Умільці віком від 30 до 40 років були чітко розподілені за спеціалізацією і налагодили системне викрадення автівок у Ковельському, Старовижівському, Маневицькому, Камінь-Каширському, Рожищенському районах. Кому продати, шукали як на Волині, так і в інших регіонах України, в тому числі у Закарпатті та Донецькій області.

Генерал-майор Богдан Щур у дворі УБОЗу демонструє  знайдені автомобілі, що свого часу були викрадені в різних куточках області. Фото автора

Злочинний бізнес процвітав: одні крали автомобілі, інші через Інтернет та оголошення в засобах масової інформації шукали пошкоджені в дорожньо-транспортних пригодах машини. Умілець, який входив у штат злочинного угруповання, вирізав з останніх таблички з номерами і вварював їх у викрадені «ланоси», «фольксвагени», «вази», «чері» тощо. Після цього діяли реалізатори: через нотаріально засвідчене генеральне доручення вони давали зелене світло новим власникам на володіння придбаними «трішки дешевше» автомобілями.

Вже відомо, що таким чином зловмисники вкрали і реалізували 25 (!) автівок. У дворі волинського УБОЗу, куди тепер звозять їх як речові докази, поволі формується своєрідна автоколона. Втім, деякі транспортні засоби крадії просто розбирали на запчастини. Від одного буса, наприклад, залишився лише дах…

— Розкриття цієї масштабної справи стало можливим завдяки проведеній нами великій аналітичній роботі, — зазначив на спеціально скликаній прес-конференції начальник управління внутрішніх справ МВС України у Волинській області Богдан Щур. — Попереду чималий обсяг документування деталей злочинної діяльності та експертиз.