ПРОБЛЕМА. Причиною аварії, яка днями сталася на дорозі «Рафаїлівка-Ровеньки» Луганської області стала зупинка двигуна автобуса, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

55-річний водій автобуса ПАЗ, який здійснював перевезення робітників до місця роботи на шахту «Комсомольська» ДП «Антрацит», не впорався з керуванням і насипом з'їхав задом у кювет із шестиметрової висоти. У автобусі, який місцеві мешканці називають «ботинком», на час аварії перебувало десять пасажирів. Дехто спробував вистрибнути на ходу, аби зберегти життя. Але внаслідок ДТПзагинуло дві людини, ще семеро з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості знаходяться в лікарні міста Ровеньки.

Водій автобуса за попередніми результатами медичного огляду на момент ДТП був тверезий. На запитання, чи давно робочих возить саме такий автобус, постраждалі відповідають, що це ще порівняно хороша машина.

«Отакі нам дають. Як кажуть: «губи нафарбують» автобусу – й увесь ремонт, та випускають на лінію, хоч чхають, пирхають оті «ботинки»,- кажуть люди.

А ще потерпілі розповіли, що водій був за кермом другу добу. Може, тому й не зреагував, хоча можна було повернути автобус боком й таким чином уникнути падіння.

До речі, автобус працював на газовому паливі, і лише завдяки щасливому випадку балони не вибухнули, хоча сама система була пошкоджена, довелося залучити представників МНС, аби евакуювати небезпечні конструкції.  

Питань багато. Остаточні підсумки перевірки за даним фактом ще не оприлюднені, слідство правоохоронців триває.