ТУРБОТА. Прокурори Буковини перевірили, як виконуються норми законодавства щодо захисту житлових та майнових прав соціально вразливих категорій дітей. 

З’ясувалося, що торік у семи районах області 43 дитини отримали меншу, ніж передбачено законодавством, одноразову допомогу з досягнення повноліття. Після прокурорського втручання на користь дітей відшкодовано 9460 грн. А прокурори Чернівців та Вижницького району виявили, що восьми дітям таку одноразову допомогу, а це 14480 грн, взагалі не виплачено. Тепер діти отримають належні їм кошти. Прокурор Шевченківського району Чернівців вніс подання про поновлення прав 32 дітей та відшкодування на їхню користь 76 тисяч грн.

Всього за результатами перевірки соціально незахищеним дітям виплатять майже 100 тисяч гривень.

— Крім того, торік на захист прав дітей пільгових категорій прокурори Буковини пред’явили 33 позови, в тому числі 5 майнового характеру, — повідомила начальник відділу з питань захисту прав і свобод дітей прокуратури Чернівецької області Наталія Бреславська. — Так, співробітники прокуратури Вижницького, Глибоцького та Кіцманського районів забезпечували представництво в судах житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Приміром, саме завдяки втручанню прокурора Вижницького району суд повернув спадкове майно двом неповнолітнім братам, що залишилися сиротами. Річ у тім, що державний нотаріус Вижницької нотаріальної контори відмовив їм у видачі свідоцтва про право на спадщину батька, бо за життя той належним чином не оформив документів на житловий будинок. Рішенням Вижницького районного суду позов прокурора задоволено і за братами-сиротами визнано право власності на половину їхнього родинного дому.