КОНТРОЛЬ. Експертно-аналітична група (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості прийняла рішення про збереження поточних цін на бензин та дизпальне в Україні як мінімум до листопада 2012 р., повідомляє прес-служба ЕАГ.

Таке рішення було прийнято під час засідання експертно-аналітичної групи, що відбулось у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Учасники засідання зазначили, що ситуація на ринку нафтопродуктів залишається стабільною, конкурентоспроможною та прогнозованою, ринок працює у звичному режимі. Весь необхідний попит на пальне задоволений у повному обсязі.

Це рішення було прийняте 10 вересня, однак кількома годинами раніше ціни на роздрібному ринку нафтопродуктів України підскочили на великих українських АЗС на 10—25 копійок за літр. У середньому по країні на 10 вересня сформувалися такі ціни на пальне: А-76/80 — 10,33 грн за літр; А-92 — 10,66 грн за літр; А-95 — 10,95 грн за літр; ДП — 9,69 грн за літр.