ЮВІЛЕЙ. Один із найстаріших мистецьких закладів країни — Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Шевченка — відзначив своє 90-річчя. Святковий вечір на честь ювілею пройшов на великій сцені театру. Спочатку для його шанувальників і гостей влаштували театральне дійство з короткими екскурсами в історію і виступами акторів, які з’являлися в образах персонажів з вистав «Смішні гроші», «Войцек», «Спокуса по-італійськи», «Зойчина квартира» й інших.

Пізніше гостям показали кадри хроніки з історії театру на кіноекрані. Перед ними промайнули постаті відомих акторів і режисерів, зокрема і Леся Курбаса. Він, як відомо, заснував театр «Березіль» у Києві, а вже потім переїхав з ним до Харкова. Перший харківський сезон театру Леся Курбаса почався прем’єрою спектаклю «Золоте черево» за п’єсою Фернана Кроммелинка і згуртував довкола себе всіх не байдужих до театрального мистецтва харків’ян. І сьогодні, через багато років, театр «Березіль», як і колись, тішить глядачів і збирає аншлаги.

З ювілеєм колектив прославленого театру привітав і вручив державні нагороди кращим його режисерам і акторам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він побажав «шевченківцям» творчих успіхів, нових прем’єр і ролей, а також нових глядачів.