МАЙБУТНЄ. На храм науки перетворився вчора Клуб Кабінету Міністрів. Тут вшановували науковців. Не сивочолих поважних мужів, а молодих і перспективних, тих, хто в осяжному майбутньому доводитиме світу спроможність України розв’язувати проблеми будь-якого ступеня складності.

Офіційна зазвичай зала Клубу була схожа на театральну, мабуть, завдяки вдало розставленим стільцям у кілька блоків на зразок партеру. На приставних до колон столиках компактно розмістилися 70 свідоцтв Лауреатів премії Президента України для молодих учених. Кожна — в оксамитовій синій коробочці, де розмістилися палітурки диплома й золотаво-блакитний нагрудний знак.

Поруч із ними у скляних рамках –– свідоцтва про Гранти Президента для обдарованої молоді, яких Прем’єр-міністр Микола Азаров вручив 43 примірники. До слова, один із героїв дня став власником заслуженої нагороди дещо заздалегідь, через що довелося внести корективи до узгодженого сценарію, –– запізнювався на потяг.

Усіх інших, як і передбачалося урядовим протоколом, вітав Микола Азаров. Він із неабиякою приємністю відзначив той факт, що рік у рік володарів означених нагород стає дедалі більше. Та й якість запропонованих високій експертній комісії робіт невпинно зростає.

Держава визнала вас, наголосив Микола Азаров. А це означає, що таким чином для молодих науковців відкривається реальна перспектива йти далі й далі по життю з конкретною метою і конкретною роботою для вдосконалення життя наших співгромадян.

«Надалі хочу бачити серед вас академіків і біллів гейтсів»!» –– побажав успіхів цьогорічним лауреатам Микола Азаров.