ПАРТНЕРСТВО. Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся із засновниками «Європейсько-Української бізнес-федерації» (ЄУБФ) Міхаелем Краусом, Корнеліусом Гранігом, Габріелем Ланскі і Бернхардом Крумплем.

Організацію, створену авторитетними австрійськими бізнесменами та юристами за підтримки Посольства України в Австрії, було днями зареєстровано у Відні. Вона ставить за мету просувати інтереси австрійських та інших європейських компаній в Україні, а українських компаній — в Австрії та країнах Євросоюзу.

Микола Азаров підтримав намір ЄУБФ активізувати співпрацю з Україною на практичному економічному рівні та покращити комунікації щодо умов ведення бізнесу в Україні.

Він запропонував, аби найближчим часом «Європейсько-Українська бізнес-федерація» спільно з урядом України розробила спільну програму багаторівневих комунікацій у різних галузях економіки, гуманітарній і правовій сферах, яку можна реалізувати вже у 2013 році.

Прем’єр-міністр підкреслив, що курс на асоціацію з Європейським Союзом є стратегічним для України. При цьому асоціація розглядається як дорожня карта перетворень усередині країни, які приведуть її до стандартів Євросоюзу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У цьому русі найважливішою складовою є структурна модернізація економіки і супутнє зростання добробуту населення. Тому вітчизняний уряд реалізує нову економічну політику, спрямовану як на розвиток внутрішнього виробництва та споживання, так і на підтримку українського експорту. «У вирішенні цих завдань взаємне просування інтересів, яке ставить собі за мету «Європейсько-Українська бізнес-федерація», може відігравати дуже важливу роль», — заявив Прем’єр-міністр.

Водночас глава уряду висловив переконання, що Австрія могла б займати активнішу позицію щодо європейської інтеграції України, і у зв’язку із цим  висловив сподівання, що заснована «Європейсько-Українська бізнес-федерація» стане важливим інструментом у досягненні цієї мети.

У зустрічі також взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, Посол України в Австрії Андрій Березний та керівник Державного агентства з науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»