БУЦЕГАРНЯ. Фільми «Брат» та «Брат-2», герої якого невимушено і хвацько розправляються з опонентами, схоже, мали магічний вплив на рідних братів з Горлівки Донецької області. Щоправда, намагаючись наслідувати непереможних кіногероїв, «круті» реальні брати вирішили обирати своїми жертвами самотніх і беззахисних жінок. Утім, одного разу вони навіть обстріляли патрульний наряд міліціонерів.

Того дня двоє міліціонерів під час патрулювання міських вулиць помітили двох молодиків, які морочилися біля банкомата. Суб’єкти помітно нервувались і навіть, кілька разів отримавши відмову щодо видачі грошей, продовжували свої спроби. Появу поруч правоохоронців вони зустріли без ентузіазму, а на прохання показати документи відреагували агресивно: пострілами з вогнепальної зброї (одного з патрульних госпіталізували з пораненням плеча).

Під час розшуків зловмисників, які зуміли втекти з місця нападу на патруль, з’ясувалося, що пластикова картка, з якою ті прийшли до банкомата, належала 70-річній місцевій жительці. Жінку пограбували буквально за годину до згаданих подій: за її словами, двоє невідомих лиходіїв у масках з прорізами для очей, зламавши дверний замок, увірвалися у квартиру і забрали в господині золоті вироби, 700 гривень, мобільний телефон та пластикову картку.

 У ході оперативно-слідчих дій правоохоронці таки зуміли «вирахувати» й затримати рідних братів 25 та 23 років, які зізналися у причетності не тільки до згаданих епізодів, а ще до кількох пограбувань. Приміром, за схожим сценарієм вони нанесли візит і до будинку 47-річної жительки Горлівки. Жінка, якій непрохані гості в масках погрожували розправою, змушена була віддати їм золоті вироби, 2 тисячі гривень і мобільний телефон. А ще брати шукали самотніх жінок із грішми не тільки у їхніх помешканнях — уночі завітали на одну з міських АЗС і змусили співробітницю заправки розпрощатися з коштовностями й денною виручкою — майже 6 тисяч гривень.

Усього жертвами нападників стали четверо жінок, порушено кримінальну справу за кількома статтями КК України. Безумовно, відповідати зухвальцям доведеться і за напад на патрульних міліціонерів. Слідство триває, перевіряють імовірність причетності підозрюваних до схожих пограбувань, здійснених у місті останнім часом.