РОЗРОБКИ. Невелика британська компанія виробила перше паливо з повітря, використовуючи революційну технологію, яка може допомогти вирішити енергетичну кризу.

Компанія Air Fuel Synthesis виробила 5 літрів палива з серпня, коли вона запустила невелику установку для виробництва рідкого палива з вуглекислого газу і водяної пари, передає ТСН з посиланням на The Independent.

Компанія сподівається, що за два роки їй вдасться побудувати більш велику установку, здатну виробляти тонну палива на день.

Хоча процес поки перебуває на ранніх етапах і потребує електрики з національної мережі, компанія вважає, що в підсумку буде можливо використовувати силу поновлюваних джерел, вітрових електростанцій або гребель.

«Ми взяли вуглекислий газ з повітря і водень із води і перетворили ці елементи в паливо. Ніхто не робить нічого подібного ні в нашій країні, ні за її межами, наскільки нам відомо», – розповів глава компанії Пітер Харрісон.

За його словами, їх паливо здатне працювати в існуючих двигунах, а це означає, що може бути використана існуюча транспортна інфраструктура.

Нагадаємо, що розробники альтернативних видів палива вже раніше створювали його з людських фекалій, з курячого жиру і свинячого жиру, з відходів сільського господарства, а також з відходів кафе тощо.