БЕЗПЕКА. Чинний  віце-чемпіон світу — збірна Нідерландів свій перший матч групового турніру на Євро-2012 проведе 9 червня у Харкові. За давньою традицією, цього дня вболівальники «помаранчевих» збираються в центральній частині міста і крокують до місця проведення футбольного поєдинку. Такий самий урочистий марш фанати Ар’єна Роббена та його партнерів збираються влаштувати також напередодні зустрічей з командами Німеччини і Португалії.

Зрозуміло, що найважливіше під час подібних заходів — забезпечити цілковиту безпеку і дотримання правил поведінки прихильників шкіряного м’яча.

«Підготовка органів внутрішніх справ до забезпечення охорони громадського порядку під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу» — такою була тема чергової відеоконференції в Кабінеті Міністрів.

Заступник міністра МВС Віктор Ратушняк разом зі своїми колегами з Одеси, Львова, Дніпропетровська і Харкова розповіли, як українські  правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок під час чемпіонату, створюватимуть усі умови для того, щоб не допустити його порушення.

 

Українські правоохоронці до європейського футболу готові. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Зокрема, Віктор Ратушняк повідомив про принципи роботи створеного в нашій країні міжнародного центру поліцейського співробітництва.

Під час відеоконференції журналіст з Одеси, приміром, запитав, наскільки обгрунтовані  побоювання вболівальників з Великої Британії, які багато чули про українських хуліганів і жорстокість місцевої міліції.

— Упевнений, що в Києві та Львові, Донецьку і Харкові всі гості футбольного свята зустрінуться з висококваліфікованими, толерантними правоохоронцями європейського зразка, — відповів заступник міністра. —  Українські міліціонери готові до проведення Євро-2012 на сто відсотків, — наголосив Віктор Ратушняк.