ВІЗИТ. Президент Польщі Броніслав Коморовський у середу вечері прибув до України з дводенним державним візитом, передає УКРІНФОРМ

«Пріоритетами візиту будуть відкриття польського військового кладовища у Биківні, економічний аспект співпраці Польщі з Україною та підтримка європейської інтеграції України», – поінформувала раніше прес-секретар президента Польщі Йоанна Тшаска-Вєчорек.

Глава польської держави покладе у четвер вінки до могили Невідомого солдата і до пам'ятника жертвам Голодомору. Згодом відбудеться зустріч польського лідера з Президентом України Віктором Януковичем, брифінг для ЗМІ, а також його переговори з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим, Головою Верховної Ради Володимиром Литвином та лідерами опозиції. Ввечері того ж дня Б.Коморовський разом з В.Януковичем візьмуть участь в роботі XI Економічного форуму Україна-Польща.

У другий день візиту президенти обох країн відкриють польське військове кладовище на території Національно-культурного заповідника «Биківнянські могили». Згодом польський лідер поїде до Вінниці, де зустрінеться з керівниками місцевих органів влади та польською громадою регіону, а також відвідає підприємство з польським капіталом «Вarlinek Invest».