НОВАЦІЇ. Будемо їздити по-новому. Вже з 15 квітня. Кабінет Міністрів України ухвалив нову редакцію правил дорожнього руху. Найперше - на автошляхах з’явиться понад десяток нових дорожніх знаків. Наприклад, критий паркінг і місце пересадки на громадський транспорт, культова споруда, щільна міська забудова. Співробітники ДАІ кажуть, що намагалися максимально наблизити зображення до тих, які використовує уся Європа. До речі, тепер знаки матимуть перевагу перед дорожньою розміткою.

Сергій Будник, начальник центру безпеки дорожнього руху при МВС : «У нас до цього застосовувався знак, якщо це поворот на право, просто стрілка на право. Для того, щоб було чітко на Заході застосовується знак, що показує напрямок руху. Ми такий знак зробили».

Іще одна списана з Європи норма - з першого жовтня по перше травня за межами населених пунктів потрібно їздити з увімкненими фарами. У такий спосіб посадовці сподіваються зробити автомобілі більш помітними для пішоходів та інших учасників руху. До речі, темним часом доби тепер вважається період від заходу до сходу сонця.

А ось революційної норми про обов’язкове перевзування машин узимку - вирішили не запроваджувати.

15 квітня на дорогах запровадять численні зміни правил руху

Із правил дорожнього руху вилучили заборону на обгін автомобілів із правого боку. Однак обганяти праворуч по узбіччю дороги - все одно неможна. Деяких змін зазнає і дорожня розмітка. До білої та жовтої додадуть синю, якою позначатимуть місця паркування на проїжджій частині, а також оранжева - тимчасова. У Державтоінспекції вже пообіцяли -  перший час водіїв не каратимуть - дадуть можливість звикнути до новацій.

UBR