ФАЛЬСИФІКАЦІЯ. Ще п’ять років тому 30-річний житель одного із сіл Кіровоградщини зареєструвався як фізична особа-підприємець, вказавши в документах, що має намір займатися роздрібною торгівлею фарбами, склом, вапном, сухими будівельними сумішами. Так до пори до часу і було. Нічого кримінального за підприємцем не значилося аж до 2012 року. Але чудово знаючи, яким попитом користуються німецькі будівельні суміші, чоловік вирішив скласти конкуренцію всесвітньо відомим брендам, повідомляє прес-служба Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) УМВС в Кіровоградській області.

Незаконне виробництво він надумав розпочати у двох гаражах (вони належать його дружині й братові), розташованих на території автокооперативу в обласному центрі. Для цього закупив суміші різних виробників, замовив через Інтернет поліетиленові пакувальні пакети різних розмірів, придбав кілька пристроїв для їх запаювання. Деякі етикетки із зображеннями фірмових знаків і логотипів комерсант роздрукував на принтері, ще одну партію замовив у місцевій друкарні. Загалом підготувався досить грунтовно: залишалося почати торгівлю «липою» і підраховувати прибуток. Але бізнес згорнувся, фактично не почавшись. Цьому посприяли оперативники  ДСБЕЗ УМВС в Кіровоградській області. В ході огляду гаражів міліціонери вилучили речові докази: різні суміші, «ліву» упаковку тощо.

У судовому засіданні зловмисник свою вину визнав повністю, розкаявся і просив «не карати суворо». Беручи до уваги всі обставини, а також наявність у підсудного двох неповнолітніх дітей, суд виніс досить м’який вирок: рік позбавлення волі, звільнивши комерсанта від відбування покарання з випробувальним терміном. Утім, крім «заробленої» судимості підприємець постраждав ще й матеріально. Він повинен заплатити 7600 гривень за проведення судових експертиз плюс 10 000 гривень за цивільним позовом фірми, на чиєму імені він хотів незаконно заробити.