АКТУАЛЬНО. Центральна та місцева влада мають докласти максимум зусиль для виплати заборгованості із зарплати працівникам бюджетних установ. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час всеукраїнської селекторної наради, у якій взяли участь представники Міністерства фінансів, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, керівництво обласних державних адміністрацій.

«Зарплати лікарів, учителів, інших працівників бюджетних установ — це захищені видатки, які мають здійснюватись у будь-якому разі. Усі необхідні для цього кошти будуть перераховані місцевим бюджетам», — заявив Сергій Тігіпко.

За його словами, цього тижня на засіданні уряду прийнято рішення виділити кошти, достатні для покриття зарплатної заборгованості. «За останні два роки ми вдвічі зменшили рівень заборгованості за заробітними платами і повинні зберегти цю тенденцію. Всі можливості для ліквідації заборгованості, що виникла, у нас є», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Як передає прес-служба Міністерства соціальної політики, Сергій Тігіпко зобов’язав представників регіональної влади оперативно реагувати на проблеми із виплатою зарплат і негайно інформувати про них уряд. Віце-прем’єр також висловив упевненість, що до нового року всі виплати будуть здійснені і всі області будуть дотримуватись ритмічного графіка виплат.