БЛАГОДІЙНИЦТВО. В Ужгороді завдяки представникам православного духовенства, які є вихідцями зі США, працює потужний медичний центр. А його попередницею була благодійна медична клініка, яка понад три роки успішно пропрацювала в місті.

— У новому закладі можна отримати не лише тілесне, а й духовне зцілення, — зазначає архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор. — Цим опікуються ченці чоловічого монастиря, розміщеного поряд, які здійснюють духовне наставництво над «Покровом».

На першому поверсі діє поліклінічний підрозділ діагностики, на другому — два операційні  блоки реанімації та харчовий блок, на третьому — стаціонарне відділення з комфортними двомісними й одномісними палатами. Усі палати з кондиціонерами, доступом до Інтернету, телевізійним зв’язком та індивідуальними санвузлами.

— Для діагностування хворих центр «Покрова» використовує новітнє обладнання: лише томограф американського виробництва коштував 1,3 млн доларів. Цінова політика доступна для більшості закарпатців, адже ми не прибуткова установа, а створена радше як гуманітарний проект. Фахівці пройдуть стажування у європейських клініках, — розповідає медичний директор закладу нового типу Анатолій Тимченко.