ДЕШЕВИЙ ДОЛАР. Федеральний резерв Сполучених Штатів надрукує додатково 40 мільярдів доларів. Для України це матиме неоднозначні наслідки. Позитив у тому, що емісія підштовхне зростання цін у світі на метал, хімію, зернові. Виграють наші експортери. Тож Нацбанк може розраховувати на збільшення припливу валюти в країну. Негатив - паралельно дорожчатиме  імпорт.

Олександр Охріменко, експерт фінансового ринку: «Велика ймовірність що зростуть ціни на побутову техніку яку ми купуємо за валюту, на жаль продукти харчування теж як правило імпортні. І подорожчають ліки. Тому що у нас велика частка імпортних ліків».

Особливість у тому, що подорожчання товарів для України буде значно більшим, ніж на світових майданчиках. У двічі-тричі. Така тенденція вже перевірена часом. Що більше Федеральна резервна система випускає доларів, то швидше ця валюта знецінюється.

Ерік Найман, експерт фінансового ринку: «Коли він доходить до України вже все подорожчало. А долари до нас тільки дійшли. І ми міняємо дешевий долар на дорогі товари. На той же дорогий газ російський, на ту ж дорогу нафту. І тому в цілому для України довгостроково це мінус».

Перше подешевшання американської валюти і подорожчання імпорту українці відчують перед Новим роком. До грудня  ФРС має надрукувати до 100 мільярдів доларів.

UBR