ТАЄМНЕ СТАЛО ЯВНИМ.Скандал довкола тепер вже колишнього керівника Центрального розвідувального управління США Девіда Петреуса сколихнув Америку й ризикує потягнути за собою голови інших, не менш поважних високопосадовців.

Жінка поклала край блискучій кар’єрі Девіда Петреуса. Пола Бродвелл – його коханка, особистий біограф, колишній офіцер військової розвідки.

Агенти ФБР, які розслідують гучну справу, завітали до Північної Кароліни, де знаходиться помешкання Поли Бродвелл. Жінку затримали і нині допитують. Вона дала дозвіл на проведення обшуку в будинку. Слідчі конфіскували низку документів та особисті комп’ютери Бродвелл, утім від коментарів поки що утримуються.

На тлі скандалу Девід Петреус минулої п’ятниці пішов у відставку з посади директора ЦРУ. Він публічно визнав факт позашлюбних стосунків й покаявся.

Утім, чи дійсно становили вони загрозу національній безпеці?

Генерала Девіда Петреуса викликали на спеціальне засідання комітету у справі нападу на посольство США в Бенгазі 11 вересня, внаслідок якого загинув американський посол. Воно проходило за закритими дверима.

За словами Поли Бродвелл, розвідувальна аґенція незаконно утримувала лівійських в’язнів в американському консульському комплексі в Бенгазі, що спричинило начебто інцидент.

ЦРУ виступило із категоричним запереченням цієї інформації.

Наразі слідчі намагаються з’ясувати, чи отримувала Пола Бродвелл секретну інформацію безпосередньо від коханця-генерала й чи була вона дійсно секретною.

Трагічна подія в Бенгазі сталася усього за два місяці до кульмінації президентської виборчої боротьби у США.

З вуст деяких американців, зокрема із табору республіканців, лунає питання: чи був Білий Дім в курсі справи до президенстьких виборів у США.

Зокрема, їх цікавить, чому про слідство, яке, як з’ясувалося, триває з літа, стало відомо лише після перемоги Барака Обами над Міттом Ромні.

ФБР дійшло висновку, що Бродвелл мала доступ до робочих документів свого коханця, поміж них були і ті, що стосувались трагедії в Бенгазі. Утім, вони, як наголошується, не становили загрози безпеці країни.

А як щодо загрози виборів? На це питання слідчі відповіді не дають.

 Copyright © 2012 euronews