СНІГОВА СТИХІЯ. Сильний снігопад, який почався в Москві ще напередодні вдень, в четвер вранці ускладнив життя всього міста - пішоходам доводиться пробиратися крізь ще не прибрані замети до метро, автомобілістам спочатку очищати свої машини від снігу, а потім стояти в багатокілометрових заторах, а комунальникам боротися з наслідками стихії, повідомляє РИА «Новости».

Снігопад почався в столиці в середу вдень і, за прогнозами синоптиків, буде йти до суботи. За прогнозами синоптиків випаде місячна норма опадів, замети досягнуть півметрової висоти.

Місто виявилося не зовсім готовим до приходу стихії: у багатьох дворах двірники не працюють, пішоходам доводиться, в буквальному сенсі, перелазити через кучугури, щоб дістатися до метро.

Автомобілісти озброїлися віниками і щітками і очищають машини від снігу. І хоч напередодні влада Москви і столична Державтоінспекція просили городян відмовитися від особистого транспорту і пересісти на громадський, багато водіїв цих порад не послухалися. звичок. Наразі на дорогах російської столиціутворилися багатокілометрові затори, не властиві для цього часу доби.

Ускладнює ситуацію на дорогах снігоприбиральна техніка, яка очищає їх від снігу та обробляє антиожеледними реагентами, а також численні ДТП.

УНН