КРИМІНАЛ. Понад 10 тонн мороженого м’яса виробництва Бразилії попередньою вартістю понад 400 тис. грн. намагався незаконно перемістити до Росії громадянин Вірменії. Про це УНН повідомили у прес-службі Держмитслужби.

«У районі с. Грабовське Краснопільського району Сумської області на відстані десяти метрів від державного кордону України, на об’їзній дорозі, митники спільно з прикордонниками затримали громадянина Вірменії. На автомобілі ДАФ він намагався перемітити до Росії (поза місцем розташування митного органу) понад 10 тонн мороженого м’яса виробництва Бразилії в картонних коробках. Його попередня вартість – більше 400 тис. грн, остаточну – встановить експертиза», – йдеться у повідомленні.

З пояснень громадянина до нього, як до перевізника, звернувся чоловік з проханням перевезти вантаж з Київської області до Сумської. Про те, в який саме населений пункт - він не знав, оскільки його мали «зустріти і провести». Так і сталося – громадянина Вірменії зустріли на ВАЗі синього кольору. Але «контрабандним» планам завадили митники.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст.482, ч.1 Митного кодексу України. На порушників чекає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару та транспортного засобу з їх конфіскацією.